ua en ru

Протести у Вірменії: опозиція оголосила про початок оксамитової революції

Протести у Вірменії: опозиція оголосила про початок оксамитової революції Фото: протести у Вірменії (twitter.com OlegPanfilov7)

Протести у Вірменії можуть паралізувати роботу державних органів

У ході протестів у Вірменії опозиція оголосила про початок так званої оксамитової революції по всій країні. Про це на мітингу в Єревані заявив депутат парламенту Вірменії, опозиційний лідер Нікол Пашинян, передає місцеве видання news.am.

Повідомляється, що вранці поліція вручила Пашиняну повідомлення з вимогою припинити протести, однак він розірвав документ і втік від поліцейських. За його словами, тисячі людей підтримали акції протести в Гюмрі, а в Іджевані, Ванадзорі, Капані та Мецаморі почалися страйки.

"У Вірменії встановилася революційна ситуація, і зараз тут я заявляю про старт демократичної, ненасильницької, оксамитової революції", - зазначив Пашинян.

Учасники протестів в Єревані пройдуть маршем та мають намір паралізувати діяльність органів державної влади.

"Там, де вдасться увійти, увійдемо і проведемо сидячі акції протесту. Де не вдасться, будемо сидіти перед будівлями, не дозволяючи нікому увійти до будівлі, а вийти за умови приєднання до мітингу", - додав Пашинян і закликав прихильників приєднатися до акцій по всій країні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ході протестів в Єревані, які тривають сьогодні, 17 квітня 2018 року, поліція затримала 29 осіб.