ua en ru

Протас: щодня в лікарні зі скаргами на ГРВІ звертаються понад 80 тис. осіб

Протас: щодня в лікарні зі скаргами на ГРВІ звертаються понад 80 тис. осіб Фото: Святослав Протас

Найбільша кількість хворих фіксується у Києві та області

В Україні щодня в лікарні зі скаргами на гостру респіраторну вірусну інфекцію (ГРВІ) звертаються понад 80 тис. осіб. Про це сьогодні на брифінгу повідомив т.в.о. голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України, головний державний санітарний лікар України Святослав Протас, передає кореспондент РБК-Україна.

"За оперативними даними, з початку епідеміологічного сезону - з вересня 2015 року - було зареєстровано 3,1 млн хворих на грип та ГРВІ, що становить 8% від усього населення України. Щодня на ГРВІ скаржаться понад 80 тис. осіб - це ті, які звертаються за медичною допомогою. 65% з цієї кількості - це діти до 17 років", - повідомив Протас.

За його словами, найбільша кількість хворих налічується в Київській області та Києві - 15% і 11% відповідно. У той же час у Закарпатській та Харківській областях - найменша кількість хворих.

Протас також повідомив, що у 18 областях перевищено епідеміологічний поріг.

"Щодня вмирає близько 10 людей від важкого перебігу цих захворювань. Така ситуація виникла внаслідок пізнього звернення за медичною допомогою. Найбільша кількість померлих фіксується в Одесі - 32 людини", - повідомив головний санлікар.

Він також додав, що всі померлі від грипу не були вакциновані.

"На сьогодні вакциновано 123 тис. осіб - це 3% від всього населення. У той час як у Європі цей показник становить 50%. А для груп ризику рекомендовано, щоб було вакциновано не менше 75% населення", - сказав Протас.

Нагадаємо, карантин в Україні діє у 14 тис. навчальних закладів.