ua en ru

"Прокурор" Криму виступила проти вирішення проблем кримських татар ззовні

"Прокурор" Криму виступила проти вирішення проблем кримських татар ззовні Фото: Наталія Поклонська

Поклонська вважає, що кримські татари свідомо нагнітають ситуацію

Кримські татари не потребують вирішення їхніх проблем ззовні, тим більше, коли цим цілеспрямовано спекулюють. Про це заявила "прокурор" Криму Наталія Поклонська, коментуючи проведення Всесвітнього конгресу кримськотатарського народу у столиці Туреччини, передає "РИА Новости".

"Всі наші кримські питання, якщо вони є, ми повинні вирішувати самостійно. Внутрішні питання повинні вирішуватися нами, це не справа інших держав. Ми ж не обговорюємо у Криму проблеми африканських народів. Тому я вважаю, що це абсолютно надумана, спеціально створена ситуацію, щоб знайти привід і зайвий раз сказати, що тут грубе порушення закону", - сказала Поклонська.

На її думку, конгрес проводиться за межами Криму тому, що так значно легше нагнітати ситуацію навколо кримськотатарської тематики.

"Тут (у Криму) вони отримають відповіді на всі свої запитання, але це їм не підходить. Ті проблеми, які вони вигадали і постійно маніпулюють, спекулюють, вони абсолютно надумані та уявні", - вважає "прокурор" Криму.

Водночас вона зазначила, що у Криму з особливою увагою ставляться до проблем всіх народів, включаючи кримських татар. "У нас немає невирішених проблем", - наголосила Поклонська.

Нагадаємо, сьогодні в Анкарі почався дводенний II Всесвітній конгрес кримських татар. У цьому зв'язку Президент України Петро Порошенко запропонував розробити "дорожню карту" щодо надання Криму статусу національно-територіальної автономії у складі української держави.

У роботі конгресу кримських татар беруть участь представники 200 громадських організацій. На форум в Анкарі зареєструвалися 430 делегатів. 80 з них - запрошені учасники, зокрема, науковці та дослідники, які займаються питаннями України і Криму, громадські та політики. 110 гостей приїхали з власної ініціативи. Загалом на з'їзді зібралися представники із 14 країн.