ua en ru

Прокуратура не знає, в чому звинувачує Клюєва, - адвокат

В поданні на зняття недоторканності з народного депутата Сергія Клюєва не вказаний склад злочину. Про це повідомив адвокат Юрій Сухов, який представляє інтереси Сергія Клюєва.

За його словами, у поданні йдеться про можливе заволодіння майном і корпоративними правами.

"Там аналізуються цивільно-правові та корпоративні відносини в яких намагаються прив'язати депутата до ряду підприємств і фірм. Але... логічно не обґрунтовується, в чому полягає склад злочину. З подання абсолютно не зрозуміло, а чому Генпрокуратура звинувачує Сергія Клюєва? У чому полягає його злочин? У злочині, як мінімум, повинен бути умисел, доведене злочинне діяння. Але, в чому воно полягає, Генпрокуратура не вказує, що дивно", - зазначив адвокат.

Він наголосив, що за законодавством цивільні та корпоративні відносини повинні бути розглянуті в першу чергу, в порядку цивільного судочинства.

"Якщо у партнерів є суперечка - будь ласка, звертайтеся до Господарського суду. Далі суд визнає ці дії договору або законними чи незаконними. І тільки тоді, коли суд визнає незаконними і скасує якісь договори та рішення, ось тоді ці та інші дії кого б то не було можна оцінювати на предмет їх навмисності чи ні. Але, поки цивільне судочинство не визнає ці дії незаконними, не можна говорити, вчинив чи ні злочин Сергій Клюєв. Більше того, без такого визнання вони вважаються законними. А законні правові відносини не можуть розглядатися як злочинні", - пояснив Сухов.

За словами адвоката, саме уявлення безсистемно за змістом і не містить ніякої доказової бази.

Нагадаємо, нещодавно Генпрокуратура звернулася до Ради з поданням про зняття з Сергія Клюєва депутатської недоторканності. Звернення було розглянуто на регламентному комітеті парламенту, після чого депутати поставили прокурорам ще понад 100 питань, на які зараз вони чекають відповіді, перш ніж прийняти рішення щодо зняття недоторканності зі свого колеги.