ua en ru

Прокуратура викликає на допит екс-голову донецької міліції Романова

Прокуратура викликає на допит екс-голову донецької міліції Романова Фото: екс-голова донецької міліції Роман Романов

Романова підозрюють у причетності до створення ДНР

Прокуратура Донецької області викликає на допит колишнього начальника Головного управління МВС України в Донецькій області Романа Романова, підозрюваного в причетності до створення самопроголошеної "Донецької народної республіки". Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Донецької області.

Повідомляється, що прокуратура розслідує причетність Романова до створення ДНР. Він також підозрюється в зраді присяги, зловживанні владою і службовим становищем.


Прокуратура встановила, що Романов в період з лютого по березень 2014 року, перебуваючи на посаді начальника Головного управління МВС України в Донецькій області, не організував попередження антиукраїнських мітингів у Донецьку та притягнення до кримінальної відповідальності радикально налаштованих прихильників так званого "референдуму".

"Крім того, під час захоплення адміністративної будівлі Донецької обласної державної адміністрації глава міліцейського главку особисто виступив перед учасниками громадських заворушень і пообіцяв їм співпрацю з боку міліції", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що на даний момент Романів знаходиться на окупованій території. Його заочно оголосили в розшук.

"15, 16 і 17 серпня поточного року прокуратура Донецької області офіційно викликає на допит громадянина Романова Романа Миколайовича для вручення йому повідомлення про підозру, допиту в якості підозрюваного, закінчення досудового розслідування та ознайомлення з матеріалами кримінального провадження", - додали в прокуратурі.

Нагадаємо, раніше СБУ ліквідувала інформаційну мережу бойовиків ДНР.