ua en ru

Прокуратура порушила справу за фактом ДТП за участю сина Луценка

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом ДТП у Києві за участю сина голови парламентської фракції "Блок Петра Порошенко" Юрія Луценка Олександра. Про це на брифінгу заявив заступник прокурора Києва Олексій Калина, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами заступника прокурора, кримінальну справу розпочатого за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого).

"Дійсно, є таке відео з камер відеоспостереження одного з банківських установ. Що стосується механізму ДТП, то сам факт зіткнення транспортних засобів - його не видно. Видно, як транспортний засіб - візуально можна сказати, що це Volkswagen Touareg - рухався по вул. Щербакова в конкретній смузі руху. Можливо, надалі експертами буде встановлена швидкість цього транспортного засобу, воно рухається по своїй смузі руху, потім на цьому відеозаписі ми бачимо зустрічне світло фар, безпосередньо зіткнення з урахуванням особливостей розташування банківської установи та ведення запису, факт зіткнення ми не бачимо", - розповів Калина.

Він зазначив, що в ході слідства буде встановлено, яка була швидкість руху автомобілів, на якій відстані від бордюрного каменю рухався Volkswagen Touareg, і водій Daewoo Lanos, який загинув.

"За попередньою інформацією... з місця події... прийшли до попереднього висновку, що зіткнення сталося на зустрічній смузі для водія Ланоса", - зазначив Калина.