ua en ru

Прокуратура передала до суду обвинувачення проти екс-глави міліції Маріуполя Моргуна

Прокуратура передала до суду обвинувачення проти екс-глави міліції Маріуполя Моргуна Фото (Прокуратура Донецької обл.): Олег Моргун

Моргуну загрожує до 15 років позбавлення волі

Прокуратура передала до суду обвинувачення для заочного засудження колишнього керівника Маріупольської міліції Олега Моргуна. Про це повідомляє прес-служба Прокуратури Донецької області.

Зазначається, що під час досудового розслідування прокуратурою встановлено, що 18 травня 2014 р. виконуючий обов'язки начальника Маріупольської міліції Олег Моргун прийняв участь в прес-конференції, яку проводили представники так званої "ДНР" - Кузьменко Д. В. та Борисов А. О. (прізвисько "Чечен") у захопленій на той час будівлі Маріупольської групи УБОЗ ГУМВС України в Донецькій області.

Участь керівника міськвідділу міліції у прес-конференції висвітлювалась у засобах масової інформації, що дискредитувало репутацію та підірвало авторитет органів МВС України в питаннях боротьби зі злочинністю.
Повідомляється, що міліціонер усвідомлював, що своїми діями він порушує присягу працівника органів МВС України, але байдуже поставився до цього та умисно не прийняв ніяких заходів щодо звільнення захопленої адміністративної будівлі та затримання членів терористичної організації "ДНР".

Окрім того, після звільнення в 2014 р. з органів МВС України у зв'язку із виходом на пенсію, колишній керівник переїхав до Новоазовська, тобто на тимчасово окуповану терористами територію.

Знаходячись там, Моргун став членом "ДНР", а в березні 2015 р. навіть очолив незаконний орган влади - адміністрацію Новоазовського району.
Повідомляється, що міліціонера оголошено у розшук. Йому пред'явлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) та ч.1 ст.258-3 (участь у терористичній організації) КК України. Моргуну загрожує до 15 років позбавлення волі.

Виходячи з того, що обвинувачуваний самостійно не з'являється на допити до слідчого та перебуває на тимчасово окупованій терористами території, прокуратурою прийнято рішення про передачу справи до суду для заочного засудження колишнього керівника Маріупольської міліції.

Зазначається, що прокуратура Донецької області вперше впроваджує практику заочного засудження людини.

Нагадаємо, у МВС оприлюднили особистості призвідників заворушень у Маріуполі в травні 2014 р.