ua en ru

Прокуратура оскаржить запобіжний захід для екс-міністра юстиції Лавриновича

Прокуратура оскаржить запобіжний захід для екс-міністра юстиції Лавриновича Фото: Олександр Лавринович

Рішення щодо застави у розмірі 1,2 млн грн буде оскаржено

Прокуратура готує апеляційну скаргу на обрання судом запобіжного заходу колишньому міністру юстиції України Олександру Лавриновичу у вигляді застави. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України (ГПУ).

"За результатами розгляду клопотання судом прийнято рішення про обрання запобіжного заходу підозрюваному Лавриновичу у вигляді застави у розмірі 1000 мінімальних заробітних плат, що становить 1,2 млн грн, з одночасним покладанням на нього процесуальних обов'язків прибувати за викликом слідчого, прокурора або суду, не віддалятися з населеного пункту без дозволу цих осіб, повідомляти їх про зміну місця проживання і роботи, здати документи для виїзду за кордон на зберігання слідчому. На зазначене рішення суду прокурором готується апеляційна скарга", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, вчора Печерський районний суд Києва обрав колишньому міністру юстиції України Олександру Лавриновичу запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 1 млн 218 тис. грн.

Сума застави може бути внесена як самим підозрюваним, так і іншою фізичною або юридичною особою.

Зазначимо, Генпрокуратура просила суд заарештувати Лавриновича з альтернативою застави 8,5 млн грн.

За даними ГПУ, навесні 2013 року Лавринович спільно з його заступником підписали з юридичною фірмою "Скад" закордонної договір на проведення наукових досліджень і за 8,5 млн грн закупили висновок дослідний компанії, який не був фактично використаний під час розгляду справи в Європейському суді.