ua en ru

Прокуратура звинувачує главу Запорізької облради і екс-губернатора в розгоні мітингу в січні 2014 р

Прокуратура Запорізької області затвердила та направила до суду обвинувальний акт щодо голови Запорізької обласної ради і колишнього керівника Запорізької ОДА за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 294 КК України (організація масових заворушень, вчинена за попередньою змовою групою осіб).

Прокуратура Запорізької області затвердила та направила до суду обвинувальний акт щодо голови Запорізької обласної ради і колишнього керівника Запорізької ОДА за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 294 КК України (організація масових заворушень, вчинена за попередньою змовою групою осіб). Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"Слідством встановлено, що ці посадові особи за попередньою змовою між собою організували масові безлади за участю так званих "титушек", які супроводжувалися порушенням громадського порядку і насильством над громадянами", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі нагадали, що під час досудового розслідування прокуратура також повідомила про підозру екс-начальнику ГУМВС України в області. На сьогодні місцезнаходження екс-начальника міліції не встановлено, у зв'язку з чим він оголошений в розшук, а матеріали провадження стосовно нього виділено в окреме провадження.

Крім того, за клопотанням прокуратури судом надано дозвіл на його затримання і примусову доставку в суд для вирішення питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, 15 квітня прокуратура повідомила голові Запорізької обласної ради про підозру в організації масових заворушень. 16 червня за аналогічним звинуваченням підозра було оголошено екс-голові Запорізької ОДА Олександра Пеклушенка.