ua en ru

Прокуратура Києва просить владу США запитати у Facebook дані щодо вбивства Бузини

Прокуратура Києва просить владу США запитати у Facebook дані щодо вбивства Бузини Фото: вбивство Олеся Бузини (Reuters)

Запитувана інформація має істотне значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні

Прокуратура міста Києва в рамках розслідування вбивства журналіста і письменника Олеся Бузини ініціювала міжнародне правове доручення компетентним органам Сполучених Штатів Америки про отримання відомостей від адміністрації соціальної мережі Facebook. Про це заявив начальник відділу прокуратури міста Києва Олександр Машков, повідомили сьогодні у прес-службі відомства.

За словами Машкова, запитувана інформація має істотне значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

"З метою дотримання встановлених процедур міжнародного співробітництва у кримінальних виробництвам за клопотанням прокурора місцевим судом ухвалено відповідне рішення, яке разом з іншими документами буде направлено до компетентних органів іноземної держави" , - зазначили в столичній міськпрокуратурі..

#Прокуратура звернеться до компетентних органів #США за допомогою в отриманні важливих даних щодо #вбивства О. #Бузини...

Posted by Прокуратура міста Києва on 27 листопад 2015 р.

Як повідомлялося, 18 листопада 2015 року Печерський районний суд Києва зобов'язав адміністрацію соцмережі Facebook надати тимчасовий доступ до своїх штаб-квартир у Менло-Парку (Каліфорнія, США) і Лондоні (Велика Британія) в рамках розслідування кримінального провадження за ч.2 ст.115 ( умисне вбивство, вчинене групою осіб) КК України.

Згідно з ухвалою суду, "Фейсбук" має виготовити і надати в електронному вигляді документи, що містять дані про акаунт /MedvedkoAndrij (нині видалений, - ред.), з можливістю вилучення їхніх копій.

Прокуратура Києва просить владу США запитати у Facebook дані щодо вбивства Бузини

Зауважимо, що згаданий у судовому документі Андрій Медведько є підозрюваним у справі про вбивство Олеся Бузини. Раніше Шевченківський райсуд Києва подовжив його арешт до 10 грудня, а другому підозрюваному Денису Поліщуку - до 16 грудня 2015 року.

Водночас термін дії ухвали Печерського райсуду у справі №757/43340/15-K, яка не підлягає оскарженню, - 1 місяць з дня винесення вердикту, тобто до 18 грудня.

Раніше народний депутат України Надія Савченко вимагала від ГПУ неупередженої перевірки суддів і представників сторони обвинувачення у справі щодо вбивства Олеся Бузини.

Нагадаємо, Олеся Бузину було застрелено вдень 16 квітня у дворі за місцем проживання в Шевченківському районі Києва.

За даними правоохоронців, вбивство було скоєно орієнтовно з пістолета Макарова.

Прокуратура Києва просить владу США запитати у Facebook дані щодо вбивства Бузини

Фото: Магнолія-ТБ