ua en ru

"Прогрес" імовірно впаде в районі тихоокеанського узбережжя США

"Прогрес" імовірно впаде в районі тихоокеанського узбережжя США Фото: космічний корабель "Прогрес"

Різні джерела прогнозують падіння корабля 5-9 травня

Російський вантажний корабель "Прогрес М-27М" імовірно зійде з орбіти 8 травня 2015 р. Про це повідомляє ВВС з посиланням на центр космічних операцій стратегічного командування США.

Згідно з опублікованими даними, "Прогрес" увійде в щільні шари атмосфери і припинить існування приблизно о 16:30 за московським часом.

Військові вважають, що район падіння уламків знаходиться в точці з координатами 35 градусів північної широти і 113 градусів західної довготи, тобто поблизу тихоокеанського узбережжя США.

Раніше свої прогнози публікували й інші відомства. Зокрема, в Роскосмосі чекають падіння уламків в період з 5 по 7 травня. Точне місце падіння уламків некерованого корабля, за словами представників відомства, можна буде визначити лише за добу.

Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD) озвучив прогноз, за яким "Прогрес" зійде з орбіти 9 травня. В NORAD прогнозує падіння корабля в центральній частині Атлантичного океану приблизно в 1,6 тис. кілометрів на схід від Куби.

Ракета "Союз" з вантажним кораблем "Прогрес" стартувала з Байконура 28 квітня. Під час відділення корабля від третього ступеня ракети Центр управління польотами перестав отримувати телеметричну інформацію. Спроби налагодити зв'язок з кораблем виявилися безуспішними. Очікується, що велика частина космічного корабля згорить при проходженні через атмосферу землі.