ua en ru

Прогнозний баланс електроенергії в 2016 може бути переглянутий через рішення по Криму

Прогнозний баланс електроенергії в 2016 може бути переглянутий через рішення по Криму Фото: прогнозний баланс електроенергії в 2016 при необхідності може бути переглянутий

Переговори щодо поставок електроенергії в Крим йдуть складно

Прогнозний баланс електроенергії в 2016 році може бути переглянутий в залежності від рішення з постачання електроенергії в Крим. Про це РБК-Україна повідомило джерело в уряді.

"Переговори йдуть складно, поки немає розуміння. Баланс (прогнозний баланс електроенергії на 2016 рік - ред.) при необхідності може бути перероблений", - повідомило джерело.

При цьому співрозмовник уточнив, що позиція України щодо вирішення даного питання зрозуміла, розбіжностей серед членів уряду немає.

Зазначимо, раніше глава Міненерговугілля Володимир Демчишин заявив, що питання продовження контракту на поставку електроенергії в Крим буде вирішуватися Кабінетом міністрів України або на засіданні Ради нацбезпеки.

Крім цього, заяву, що рішення щодо енергопостачання Криму прийме Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) з урахуванням питань національних інтересів зробив і президент України Петро Порошенко під час введення в дію ЛЕП "Рівненська АЕС-Підстанція "Київська".

Додамо, період дії контракту на поставку електроенергії на півострів закінчується 1 січня 2016 року.