ua en ru

"Бюджетний" iPhone 6 з'явиться в Україні із 25 березня

"Бюджетний" iPhone 6 з'явиться в Україні із 25 березня Фото: "свіжоспечений" iPhone SE стартує від 399 доларів

Водночас презентований сьогодні у США iPhone SE для українського ринку може виявитися явно нішевим

В Україні офіційний старт продажів смартфонів iPhone 6 CPO виробництва американської корпорації Apple відбудеться найближчої п'ятниці 25 березня, а вартість цього "яблучного" гаджета складе близько 15 тисяч гривень (14 999 грн). Про це повідомили РБК-Україна в мережі гаджетів і аксесуарів "Цитрус".

Своєю чергою, презентований сьогодні ввечері iPhone SE однозначно викличе інтерес у прихильників смартфонів з невеликими дисплеями, але в Україні, як зазначив директор з маркетингу компанії-ритейлера Віктор Шолошенко, цей продукт буде явно нішевим.

Розуміючи невисоку купівельну спроможність фанатів бренду Apple в СІЅ-регіоні, "яблучна" компанія розпочала офіційну поставку CPO-смартфонів до України.

Так, iPhone 5S CPO з екраном 4 дюйма з'явився у продажу ще у вересні 2015 - на сьогодні його вартість складає 9399 грн (355 доларів). Водночас із 25 березня в Україні стартують офіційні продажі iPhone 6 CPO з екраном 4,7 дюйма за ціною 14 999 грн (565 доларів).

"Таким чином, нові iPhone SE з такими характеристиками і ціною (модель на 16 гігабайт за 399 доларів, 64 ГБ - 499 дол., - ред.) просто не будуть затребувані, оскільки український споживач вибере або більш доступний iPhone 5S, або смартфон з більшою діагоналлю iPhone 6 CPO", - сказав експерт, додавши, що популярність великих діагоналей підтверджується і статистикою продажів.

Так, смартфони з екраном діагоналлю понад 4,5 дюймів сьогодні займають близько 89% українських продажах.

"Ми дуже сподіваємося, що для українського ринку новий iPhone буде доступний вже у другому кварталі цього року. Вартість iPhone SE досить складно спрогнозувати. Дуже багато залежатиме від курсу долара. Наші очікування виправдалися: iPhone 5S RFB і 5s new навіть з появою нової, настільки очікуваної моделі так і залишилися найбільш доступними в лінійці Apple", - наголосили у прес-службі компанії "ASBIS-Україна", офіційного імпортера Apple в Україні.

"Бюджетний" iPhone 6 з'явиться в Україні із 25 березня

Фото: презентація Apple Inc. 21 березня у США

Як зазначається, iPhone CPO (так званий refurbished) - це "айфон", що пройшов Certified Pre-Owned процес відновлення на заводах Apple із заміною екрану, батареї і упаковки. Такі смартфони офіційно поставляються в Україну дистриб'юторами компанії Apple Inc. На цю "яблучну" продукцію також надається один рік офіційної гарантії.

Нагадаємо, раніше сьогодні компанія Apple презентувала новий смартфон iPhone SE і планшет iPad Pro, а також низку інших "яблучних" програмних рішень і девайсів, в тому числі ремінці для Apple Watch.

Як повідомлялося напередодні, аналітики Financial Times сумніваються в перспективах нового iPhone SE.