ua en ru

Приватизацію "Укррудпрому", Укртелекому, "Київенерго", всіх обленерго та облгазів перевірить профільна спецкомісія Ради

Приватизацію "Укррудпрому", Укртелекому, "Київенерго", всіх обленерго та облгазів перевірить профільна спецкомісія Ради

Спеціальна комісія Верховної Ради з приватизації перевірить ДАК "Укррудпром", ПАТ "Укртелеком", "Київенерго", а також усі обласні енергетичні та газові компанії на предмет законності проведеної приватизації. Про це йдеться в повідомленні в Facebook народного депутата Бориса Філатова, що був присутній на закритому засіданні комісії 5 березня.

Зокрема, він повідомив, що в план роботи комісії внесені питання перевірки приватизації крім ДАК "Укррудпром" також наступні підприємства: ПАТ "Укртелеком", ВАТ "Одеський припортовий завод", ЧАО "Київенерго", ПАТ "Київводоканал", всі обласні енергетичні та газові компанії і всі порти. Також планується перевірка підприємств агропромислового комплексу та земель академії наук.

Крім того, Філатов повідомив, що на чолі з ним була створена робоча група по протидії незаконній приватизації.

Також Філатов акцентував увагу на присутності на засіданні 5 березня олігарха і глави ДнепрОГА Ігоря Коломойського, який відповідав на запитання 15 нардепів, які представляють усі фракції Верховної Ради, про приватизацію.

Нагадаємо, 5 березня Рада підтримала в першому читанні законопроект про заборону приватизації об'єктів меліоративних систем.