ua en ru

Причетність Суркова до розстрілу Майдану може підтвердити допит екс-голови СБУ - Наливайченко

Причетність Суркова до розстрілу Майдану може підтвердити допит екс-голови СБУ - Наливайченко Фото: голова СБУ Валентин Наливайченко

Якименко перебуває в розшуку

Підтвердження причетності радника Президента Росії Владислава Суркова до розстрілів активістів на Майдані в лютому 2014 р. може дати допит колишнього голови Служби безпеки України (СБУ) Олександра Якименка, який зараз знаходиться в розшуку. Про це на брифінгу в рамках міжнародної конференції "Захист демократичних цінностей і дотримання прав людини у діяльності спецслужб" заявив голова СБУ Валентин Наливайченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"В рамках цього розслідування ми, СБУ, досліджували показання і зібрали доказову базу щодо перебування саме під час застосування зброї, сили, снайперів, і все, що незаконно режим Януковича застосував проти учасників революції Гідності 19-21 лютого 2014 р., помічник Президента Росії перебував у Києві, жив на одному з об'єктів Служби безпеки України, його супроводжував один з генералів СБУ, який зараз заарештований і разом з ГПУ допитується", - повідомив Наливайченко.

Він зазначив, що також перебуває в розшуку і повинен бути заарештований колишній голова СБУ Олександр Якименко, яким повинен дати свідчення проти Суркова.

Нагадаємо, СБУ досі не передала Генеральній прокуратурі України (ГПУ) докази про причетність радника Президента Росії Владислава Суркова до розстрілів на Майдані Незалежності.