ua en ru

Прибуток "Укрспирту" за 9 міс. виріс удвічі - до 185 млн грн

Прибуток "Укрспирту" за 9 міс. виріс удвічі - до 185 млн грн Фото: Укрспирт

Держпідприємство вперше за останнє десятиліття почало інвестувати у власні потужності

Чистий прибуток держпідприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт" до оподаткування за 9 міс. 2015 р. удвічі перевищив минулорічний результат (96 млн грн) і склав 185 млн грн. Про це повідомили у прес-службі "Укрспирту".

Як зазначається, показник EBITDA становить приблизно 200 млн грн.

Попередній, 2014 рік "Укрспирт" закінчив зі збитками у 532 млн грн.

"Вже через 6 місяців роботи нового менеджменту у 2015 р. ДП отримало 96 млн грн доходів, а за три квартали - 200 млн грн", - заявив в.о. директора ДП "Укрспирт" Роман Іванюк, додавши, що держпідприємство може бути прибутковим.

"Незважаючи на непопулярні рішення, які приймалися новим менеджментом (зокрема зупинка роботи заводів у січні), показники говорять про підвищення ефективності працюючих заводів (21 МПД), поліпшення адміністративних та інших операційних бізнес-процесів. Вперше за останнє десятиліття ми почали інвестувати у власні потужності", - сказав Іванюк.

Весь прибуток за 9 місяців спрямовано на погашення простроченої заборгованості перед постачальниками сировини, енергоресурсів, іншими кредиторами, а також виплату розстрочених податкових зобов'язань. З початку 2015 р. "Укрспирт" значно знизив боргове навантаження на підприємство, загалом - на 275 млн грн за кредитами (-75 млн грн, на 99,8%); з бюджету (-102 млн грн, на 25%); з постачальниками (-74 млн грн, на 15%).

"При цьому прострочені зобов'язання погашено на 95%, а нові договори підписувалися з відстрочкою платежів, що дозволяє підтримувати значний рівень кредиторської заборгованості без додаткових витрат", - резюмував Іванюк.

Нагадаємо, за перше півріччя чистий фінансовий прибуток держпідприємства "Укрспирт" до оподаткування склав 96 млн грн.

Як повідомлялося, конкурс на посаду голови "Укрспирту" буде знову перезапущено.