ua en ru

Президент "Житомирської кондфабрики" заблокований в адмінбудівлі

Президент "Житомирської кондфабрики" заблокований в адмінбудівлі Фото: президент ТДВ "ЖЛ" Ігор Бойко

Ігор Бойко звинувачує акціонерів ЗАТ "Житомирські ласощі" у рейдерському захопленні

Президент ТДВ "ЖЛ" Ігор Бойко заблокований в адміністративній будівлі, фабрика заявляє про спробу рейдерського захоплення. Про це йдеться в повідомленні прес-служби підприємства.

За версією керівництва ТДВ "ЖЛ", напередодні в Житомир з метою захоплення фабрики приїхали автобуси з "тітушками", про що і повідомили органам МВС. Поліція нібито зустріла автобуси на в'їзді в Житомир.

"Два місяці тому вже була подібна спроба захопити підприємство, але тоді міліція перехопила аналогічні автобуси на трасі. В цей раз не стала", - йдеться в повідомленні.

Також на фабриці заявили, що ввечері 30 грудня близько 350 молодих людей у спортивній формі проникли на територію фабрики і заблокували керівництво ТДВ "ЖЛ" в адміністративній будівлі. На підприємстві звинувачують поліцію і місцеві органи влади у сприянні прибулим.

"В даний момент фабрика знаходиться в облозі, товарні запаси розграбовуються, виробництво зупинено на невідомий час", - йдеться в повідомленні.

Президент "Житомирської кондфабрики" заблокований в адмінбудівлі

Фото: повідомлення на сайті ЖЛ

За даними видання Житомир.info, ввечері 30 грудня вулиця Щорса в районі фабрики була перекрита співробітниками поліції, які пропускали тільки громадський транспорт. Поліцейські в шоломах і бронежилетах блокували входи на територію фабрики. А станом на 21:00 там перебувало кілька вантажних машин, які перекривали в'їзд на фабрику, і близько сотні людей, в тому числі у спортивних костюмах.

Також видання оприлюднило заяву облуправління Національної поліції, яке полягає в тому, що поліція не втручається в цивільно-правові відносини, спір в яких триває з 2010 року.

"Конфлікт, що виник навколо підприємства "Житомирські ласощі", вже більше місяця збурює обласний центр. 30 грудня у зв'язку з наявністю оперативної інформації про прибуття до підприємства групи невідомих осіб поліцією були задіяні додаткові сили для недопущення силового протистояння конфліктуючих сторін. В ході превентивних заходів частково обмежувався рух з 19.00 до 23.45 по вулиці Щорса в районі підприємства", - йдеться в офіційному повідомленні поліції.

Зазначимо, ситуація на кондитерській фабриці загострилася після того, як 23 листопада Тернопільський окружний адміністративний суд повернув підприємство у власність ЗАТ "Житомирські ласощі". Через кілька днів керівництво ТДВ "ЖЛ" зробило офіційну заяву про те, що готується спроба рейдерського захоплення кондитерської фабрики.

Нагадаємо, раніше прес-служба кондитерської фабрики повідомила, що законні власники зайшли на своє підприємство, проте станом на 14:00 дане повідомлення зникло з його сайту.