ua en ru

Президент Туреччини заявив про припинення миру з курдами

Президент Туреччини заявив про припинення миру з курдами Фото: Реджеп Таїп Ердоган

Крім того, у Сирії створять "безпечну зону", з якої мають відтіснити бойовиків ІДІЛ

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив про припинення процесу примирення з Робітничою партією Курдистану та повідомив, що Анкара продовжить військову операцію проти курдів у Сирії та Іраку. Про це повідомляє видання DW.

"Ердоган заявив, що процес примирення з Робітничою партією Курдистану поки що не продовжуватиме. За словами глави турецької держави, "неможливо" проводити переговори з тими, хто "чинить напад на нашу національну єдність та братерство". Ця заява пролунала у вівторок, 28 липня, перед відльотом Ердогана до Китаю, куди він прямує з державним візитом", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що Ердоган також наголосив на тому, що військова операція урядових сил Туреччини проти бойовиків "Ісламської держави" у Сирії та курдських екстремістів у Північному Іраку триватиме й надалі з "рішучістю". Крім того, у Сирії створять "безпечну зону", з якої мають відтіснити бойовиків "Ісламської держави". Створення такої зони уможливить повернення 1,7 мільйона біженців, що втекли з Сирії до Туреччини, зазначив очільник турецької держави.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 25 липня турецька армія атакувала бази "Ісламської держави" (ІДІЛ) та Робочої партії Курдистану на території Іраку і Сирії. Слідом за цим, бойовики Робочої партії Курдистану заявили, що перемир'я з Туреччиною втратило всякий сенс. В той же день, в Туреччині в рамках антитерористичної операції були затримані 590 осіб.