ua en ru

Президент Молдови підписав указ про затвердження прем'єр-міністра

Президент Молдови підписав указ про затвердження прем'єр-міністра Фото: прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп

Їм став член Демпартії Павло Філіп

Президент Молдови Микола Тімофті підписав указ про затвердження члени Демпартії Павла Філіпа прем'єр-міністром країни. Про це повідомив в ніч на четвер радник глави держави Влад Цуркану, передає місцеве видання Sputnik.

"Сподіваюся, що уряд, сформований після тривалого періоду політичної нестабільності і в умовах тимчасового Кабміну, буде знати, як вміло і грамотно керувати складною ситуацією в даний час в Молдові", - сказав Тімофті.

Як заявив Цуркану, президент першу чергу відзначив питання про стабілізації економічної і фінансової ситуації, яка дозволить виготовляти соціальні виплати в нормальному режимі. У зв'язку з цим повинен бути негайно відновлений діалог з партнерами по розвитку, в тому числі з міжнародними фінансовими організаціями

Глава республіки звернувся до населенню країни з закликом "до спокою і уникати заворушень, які ні кому не принесуть користі".

"Важливо залишатися в рамках закону", -підкреслив президент.

У середу вдень Філіп представив депутатам програму діяльності уряду. Серед визначених пріоритетів значиться європейська інтеграція, поглиблення стратегічного діалогу між Молдовою і США, розвиток відносин з МВФ і Світовим банком, зміцнення статусу нейтралітету, а також співпраця з Росією і СНД.

Нагадаємо, в Кишиневі вчора мітингувальники проти кандидата в прем'єр-міністри Молдови Павла Філіпа увірвалися в будівлю парламенту після його обрання. В результаті чого постраждали 15 осіб.