ua en ru

Президент Італії: питання України не втратить свою актуальність через події в Сирії

Президент Італії: питання України не втратить свою актуальність через події в Сирії Фото: Петро Порошенко і Серджіо Маттарелла

Порошенко запросив Серджіо Маттареллу відвідати Україну з візитом

Президент Італії Серджіо Маттарелла під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком заявив, що його країна не допустить, щоб внаслідок подій навколо Сирії українське питання втратило свою актуальність. Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента України.

Президент України високо оцінив послідовну підтримку Італією територіальної цілісності та суверенітету України та подякував Італії за активну участь у роботі місії ОБСЄ в Україні.

Серджіо Маттарелла підтвердив незмінність позиції італійської сторони щодо необхідності продовження санкцій проти Росії до повного виконання нею Мінських домовленостей. Глава Італії зазначив важливість присутності України у Раді Безпеки ООН у цей нелегкий для України час. Він наголосив, що Італія не допустить, щоб внаслідок подій навколо Сирії українське питання втратило свою актуальність.

Глава Української держави висловив подяку за ратифікацію Італійським Парламентом Угоди про асоціацію України з ЄС, назвавши цей документ для України доленосним.

Президент Італії наголосив на підтримці можливості пересування українців без віз в межах Європейського Союзу, особливо зважаючи на численну громаду українців в Італії.

Співрозмовники обговорили питання проведення спільних тренувань української Національної гвардії та італійських карабінерів.

Петро Порошенко та Серджіо Маттарелла висловились за інтенсифікацію контактів між Україною та Італією у сфері культури, освіти та науки, включаючи студентські обміни.

Порошенко запросив Серджіо Маттареллу відвідати Україну з візитом.

Нагадаємо, Україна та Італія підписали угоду про взаємне визнання водійських посвідчень.