ua en ru

Президент Азербайджану заявив про неприпустимість переговорів з Вірменією

Президент Азербайджану заявив про неприпустимість переговорів з Вірменією Фото: Ільхам Алієв (flickr.com/worldeconomicforum)

У вівторок, 29 вересня, президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив про недопустимість подальших переговорів з Вірменією через її дії. На його думку, Вірменія свідомо порушує переговорний процес і висуває неприйнятні вимоги.

Про це він сказав в ефірі російського ТБ.

За його словами, про переговорний процес не може бути мови через заяви прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна про те, що Нагірний Карабах належить Вірменії.

"Вірменський прем'єр-міністр публічно заявляє, що Карабах - це Вірменія і крапка. В такому разі про який переговорний процес може йти мова? Адже суть вироблених мінською групою ОБСЄ принципів полягає в тому, що території навколо колишньої Нагірнокарабаської автономної області повинні бути передані Азербайджану.

Але якщо він говорить, що Карабах це Вірменія, і до того ж каже, що ми повинні вести переговори з так званими маріонетковим режимом Нагірного Карабаху... Вірменія свідомо порушує переговорний процес, висуває неприйнятні вимоги", - сказав Алієв.

Також він заявив, що Туреччина щодо конфлікту в Нагірному Карабасі грає стабілізуючу роль. При цьому вона не надає військову підтримку Азербайджану.

Нагадаємо, сьогодні Вірменія звинуватила Туреччину в прямій агресії, нібито турецький винищувач F-16 збив вірменський, в результаті чого загинув пілот. Турецька сторона вже спростувала ці звинувачення.