ua en ru

Претензії Азербайджану до декларації Ризького саміту не стосувалися України, - Порошенко

Претензії Азербайджану до декларації Ризького саміту не стосувалися України, - Порошенко Фото: Президент України Петро Порошенко

Сам Азербайджан налаштований на продовження співпраці з ЄС

Претензії Азербайджану до декларації Ризького саміту "Східного партнерства" не стосувалися України. Про це на прес-конференції за підсумками саміту заявив Президент України Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується Азербайджану, то претензії не стосувалися України, вони намагалися включити деякі уривки міжнародних документів в кінцевий документ", - зазначив Порошенко.

Раніше глава Європейської ради Дональд Туск заявив, що Азербайджан налаштований на продовження співпраці та зміцнення співробітництва з ЄС.

"У цьому немає ніяких сумнівів. Президент Алієв дав це зрозуміти чітко та ясно сьогодні. Що потрібно Азербайджану? Хороші відносини з Європою. В цьому у мене немає сумнівів. Що стосується різних емоцій навколо нашої декларації - природно, ситуація навколо нас не проста, більш того - з моменту Вільнюського саміту відбулося багато змін навколо нас, однак наші наміри не змінилися. І тому я повністю задоволений результатами нашого саміту, не дивлячись на різні труднощі з процесом розробки тексту декларації. Найголовніше питання - це кінець, а не початок цього результату цього процесу", - зазначив він.

Нагадаємо, підписання декларації саміту затягнулося саме через позицію Азербайджану.