ua en ru

Прем'єр Великобританії: переговори щодо членства Британії в ЄС будуть непростими

Прем'єр Великобританії: переговори щодо членства Британії в ЄС будуть непростими Фото: Девид Кемерон

В даний час Лондон веде переговори з європейськими партнерами щодо перегляду умов членства Сполученого Королівства в ЄС

Прем'єр-міністр Великобританії вважає, що переговорний процес щодо перегляду умов членства Великобританії в ЄС буде непростими, але альтернативи йому немає. Про це повідомляє ТАСС.

Нагадаємо, в п'ятницю ввечері Кемерон і канцлер Німеччини Ангела Меркель за робочою вечерею в заміській резиденції прем'єра обговорили ситуацію в Сирії, на Україні та питання, пов'язані з членством Британії в ЄС.

"Прем'єр підкреслив, що він хотів би гарантованих реформ (ЄС) і зберегти Британію членом вже реформованого Євросоюзу. Він зазначив, що технічні переговори тривають, але ще дуже багато що належить зробити, щоб знайти рішення. Меркель підтвердила, що хоче, щоб Британія залишалася членом ЄС ", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що Великобританія не хоче "підписуватися" під гаслом ЄС щодо "ще більш тісного союзу народів Європи", Великобританія вимагає ввести контроль за міграцією всередині ЄС, не допускати отримання мігрантами посібників в різних країнах і зменшувати розмір соціальних допомог, наполягає на розширенні повноважень національних урядів у питанні блокування законопроектів ЄС.

Нагадаємо, Прем'єр Великобританії допускає застосування ядерної зброї.