ua en ru

Голова ОБСЄ стурбований використанням важкої зброї на Донбасі

Голова ОБСЄ стурбований використанням важкої зброї на Донбасі Фото: Івіца Дачич

Дачич засудив збільшення інтенсивності боїв в районі Широкіно та Донецька

Діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич висловив стурбованість щодо використання важкого озброєння на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба ОБСЄ.

"Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич засудив порушення режиму припинення вогню уздовж лінії зіткнення на сході Україні протягом останніх кількох днів і висловив, зокрема, серйозну стурбованість з приводу використання заборонених важких озброєнь, а також збільшення інтенсивності боїв у районі Донецька і Широкіно", - йдеться в повідомленні.

Він закликав усі сторони повною мірою і беззастережно дотримувати припинення вогню, закінчити всі військові дії та здійснити всі положення мінських угод, включаючи виведення важкої зброї.

"На даний момент це має важливе значення для набирання обертів політичного процесу, і я закликаю всі сторони докласти всі можливі зусилля в цьому напрямку", - сказав Дачич.

Він також підкреслив важливість безпеки спостерігачів місії ОБСЄ на Донбасі, які 1-2 травня потрапили під обстріл.

"Рішення про направлення місії спостерігачів в Україну було одноголосно підтримано всіма 57 державами-учасниками. Монітори СММ повинні отримати безперешкодний доступ з гарантіями безпеки і без переривання їх важливої роботи", - підкреслив Дачич.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спостерігачі ОБСЄ тричі потрапили під обстріл на Донбасі.