ua en ru

"Правий сектор" не братиме участь у місцевих виборах

"Правий сектор" не братиме участь у місцевих виборах Фото: "Правий сектор"

"Правий сектор" не довіряє виборчому процесу

Партія "Правий сектор" не братиме участь у місцевих виборах, призначених на 25 жовтня 2015 р. Таке рішення "Правий сектор" прийняв сьогодні на надзвичайному з'їзді в Києві, повідомив командир 13-го запасного батальйону ДУК "Правий сектор" Олексій Бик в ефірі "5 каналу".

"Військово-політичний рух "Правий сектор" не братиме участь у місцевих виборах, тому що ми не довіряємо як виборчому процесу - ми бачили вибори в Чернігові і що там відбувається, і ми вважаємо, що вибори в Україні в той час, коли йде війна проводити недоречно", - заявив Бик.

Крім того, він зазначив, що на з'їзді було прийнято рішення не проводити революційних рухів, і піти шляхом мирних протестом.

"Зараз ситуація в Україні склалася настільки критична, що абсолютно логічним було б взяти владу в свої руки шляхом революції, але на даний момент ми відмовилися від цього варіанту. Ми будемо збирати народні віче, спілкуватися з народом і вимагати від цієї влади, щоб вона виконувала покладені на неї обов'язки або йшла геть", - сказав представник ПС.

"Правий сектор" обрав революційний шлях боротьби, тому відмовився від участі в місцевих виборах. Про це журналістам після з'їзду " Правого сектора" у Києві заявив нардеп та лідер політсили Дмитро Ярош, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми обираємо революційний шлях своєї боротьби. Відповідно в даному контексті питання виборів для нас не стоїть", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Правий сектор" хоче винести на референдум питання недовіри Порошенку, Яценюку і Раді.