ua en ru

Правоохоронці попередили контрабанду товарів народного споживання до ЛНР

Правоохоронці попередили контрабанду товарів народного споживання до ЛНР Фото: ДФС

"Фантом" попередив постачання до ЛНР товарів вартістю понад півмільйона гривень

Зведеною мобільною групою у складі підрозділу Державної фіскальної служби України "Фантом", співробітників Служби безпеки України, військової прокуратури та прикордонників затримано партію товарів народного споживання, яку через Росію намагалися провезти на територію так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР). Про це повідомляє прес-служба ДФС.

"Правоохоронці зупинили фуру біля селище Мілове Луганської області. Вона була повністю завантажена будівельними та садівничими інструментами, пральним порошком та предметами повсякденного побуту - віниками, щітками і т. ін. Перевезти весь нелегальний крам на тимчасово окуповані території намагався житель Харкова. Жодних супровідних документів на товар, як і свідоцтва приватного підприємця, він не мав", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, зі слів затриманого стало відомо, що він мав намір збагатитися в незаконний спосіб, користуючись загостренням військової ситуації у зоні АТО. Знаючи, що вздовж лінії зіткнення наразі працюють зведені групи оперативників, що борються з потоками контрабанди, він вирішив везти вантаж через Росію.

Повідомляється, що наразі нелегальний вантаж вартістю понад 500 тис. гривень вилучено, триває перевірка.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко пообіцяв внести в Раду законопроект про введення кримінальної відповідальності за контрабанду.