ua en ru

Правоохоронці попереджають водіїв і пішоходів про ожеледицю у Києві

Правоохоронці попереджають водіїв і пішоходів про ожеледицю у Києві Фото: у Києві сьогодні слизько на дорогах і тротуарах

На дорогах і тротуарах столиці сьогодні ожеледь

У Києві внаслідок несприятливих погодних умов на проїжджій частині та тротуарах утворилася ожеледиця, киян і гостей столиці закликають бути обережними. Про це йдеться в повідомленні прес-служби управління Безпеки дорожнього руху Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України.

Правоохоронці звертаються з проханням до учасників дорожнього руху бути особливо уважними та обережними. При таких погодних умовах водіям необхідно неухильно дотримуватися правил дорожнього руху.

"Будьте уважні при проїзді мостів і естакад, на ділянках позначених дорожним знаком "слизька дорога", відмовтеся від ризикованих маневрувань, ні в якому разі не перевищуйте швидкість, дотримуйтесь безпечної дистанції", - йдеться в повідомленні.

Також правоохоронці закликають до обережності пішоходів.

"Враховуючи ожеледь, рухайтеся по тротуарах з обережністю, переходьте дорогу тільки у встановлених для цього місцях, не виходьте на проїжджу частину прямо перед автомобілем - водій просто не встигне загальмувати", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, в ніч на 18 грудня "Київавтодор" обробив дорожню мережу столиці протиожеледними матеріалами. Зараз у всіх районах міста автодорівці продовжують обробляти реагентами підходи до зупинок громадського транспорту.

Нагадаємо, сьогодні в Україні без опадів, температура до +5.