ua en ru

Правоохронці виявили боєприпаси у будинку мешканця Донецької обл

Правоохронці виявили боєприпаси у будинку мешканця Донецької обл Фото: правоохронці виявили боєприпаси у будинку мешканця Донецької обл

43-річному "мисливцю за вибухівкою" загрожує до 7 років ув’язнення

Співробітники карного розшуку Першотравневого райвідділу міліції Донецької обл. затримали місцевого мешканця, який зберігав у себе вдома підствольну гранату та 117 набоїв до автомата Калашникова. 43-річному "мисливцю за вибухівкою" загрожує до 7 років ув'язнення, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

"Співробітники карного розшуку отримали оперативну інформацію, що один з місцевих мешканців у власному будинку зберігає боєприпаси. В ході перевірки зазначені відомості підтвердилися. 43-річний мисливець за вибухівкою приніс свій трофей додому, сховав та до останнього часу зберігав небезпечну знахідку. Наразі усі боєприпаси вилучено та направлено на експертизу", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за словами начальника Першотравневого РВ Дмитра Кожухівського, господарем будинку був місцевий мешканець 1972 року народження, який раніше не притягувався до кримінальної відповідальності. В середині серпня 2015 року в лісосмузі неподалік від села Радянська Україна Першотравневого району, чоловік знайшов дерев'яний ящик з боєприпасами, у якому знаходилась 1 граната для підствольного гранатомета та 117 автоматних патронів калібром 7,62 мм.

"За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами" Кримінального кодексу України. Санкція статі передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років", - повідомляють у прес-службі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ в Донецькій області виявила схованку зі снарядами для "Граду".