ua en ru

Право власності на оновлений Ан-225 "Мрія" залишиться за Україною, - "Антонов"

Право власності на оновлений Ан-225 "Мрія" залишиться за Україною, - "Антонов" Фото: фюзеляж другого примірника Ан-225 у цеху ДП "Антонов" (Antonov.com)

Як зауважили у прес-службі держпідприємства, підписана з китайською компанією AICC угода - це тільки дорожня карта

Державне підприємство "Антонов" не передає Китаю права власника сертифіката типу повітряного судна Ан-225 "Мрія", в тому числі права інтелектуальної власності щодо Ан-225 (кодове ім'я НАТО - Cossack). Про це повідомили сьогодні у прес-службі держпідприємства.

Як зазначається, підписана ДП "Антонов" з китайською компанією Aerospace Industry Corporation of China (AICC) угода про співпрацю за програмою Ан-225 є своєрідною "дорожньою картою", яка підтверджує взаємну зацікавленість сторін у взаємодії з метою подальшого розвитку програми Ан-225.


Зокрема, мова йде про підготовку пропозицій щодо розроблення договору, за якими на ДП "Антонов" буде виконано добудову і модернізацію другого примірника Ан-225 "Мрія". Замовником цього літака виступає AICC.

Право власності на оновлений Ан-225 "Мрія" залишиться за Україною, - "Антонов"

Фото: фюзеляж другого примірника Ан-225 у цеху ДП "Антонов" (Antonov.com)

"Таким чином, ДП "Антонов" виконує одне з основних завдань авіабудівного підприємства - будівництво та поставки літака замовнику", - додали у прес-службі.

Надалі ж планується розробити контракт на створення спільного серійного виробництва модернізованого літака в Китаї за ліцензією ДП "Антонов", у якому буде задіяно й інші підприємства авіаційної галузі України.

"При цьому права власника сертифікату типу повітряного судна Ан-225 "Мрія", у тому числі права інтелектуальної власності щодо Ан-225, якими володіє ДП "Антонов", не будуть передаватися китайській стороні", - наголосили на держпідприємстві.

Право власності на оновлений Ан-225 "Мрія" залишиться за Україною, - "Антонов"

ДП «АНТОНОВ» не передає Китаю права утримувача Сертифікату типу повітряного судна АН-225 «Мрія», у тому числі права інт...

Опубліковано Антонов 1 вересня 2016 р.

Нагадаємо, в липні "Антонов" виграв суд у російського авіазаводу на 2,9 млн доларів.