ua en ru

Правильний підхід ДФС до боротьби з ухиленням від податків дасть нам плюс без підвищення ставок, - Яресько

Правильний підхід ДФС до боротьби з ухиленням від податків дасть нам плюс без підвищення ставок, - Яресько Фото: Наталя Яресько

Електронний ПДВ дає нам вже 1-1,5 млрд грн на місяць

Правильний підхід Державної фіскальної служби (ДФС) до боротьби з ухиленням від оподаткування дасть плюс для державного бюджету без підвищення податкових ставок. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявила міністр фінансів України Наталя Яресько.

"Основна наша надія в плані покриття цих потреб (оборона і субсидії - ред.) - це зменшення витрат завдяки прискоренню ліквідації ЦОВ та реформуванню уряду, збільшенню надходжень від держпідприємств, боротьба з контрабандою на митниці і з ухиленням від сплати податків, конфіскація активів "старого режиму". Я впевнена, і ми вже конкретно це бачимо, що правильний підхід ДФС до боротьби з ухиленням від оподаткування дасть нам плюс без підвищення ставок. Електронний ПДВ дає нам вже 1-1,5 млрд грн на місяць. Це валовий показник, без відшкодування", - зазначила Яресько.

Також, за словами голови Мінфіну, надходження до держбюджету можна збільшити без підвищення ставок за рахунок боротьби з контрабандою на кордоні.

"У митниці великі проблеми і там ми втрачаємо істотні суми... Проект щодо введення електронної системи адміністрування акцизу для нафтопродуктів - вже в парламенті. У цій сфері велика дірка і така система поліпшить істотно стан. Однак додатково ми працюємо над системою електронного акцизу в цілому. Ми повинні це зробити якнайшвидше. Керівництво ДФС вважає, що це можливо в першій половині наступного року. Але я хочу прискорити запуск", - пояснила Яресько.

Нагадаємо, раніше Яресько повідомляла, що дефіцит фіскального балансу при новій податковій моделі буде не більше 30%.