ua en ru

Пожежа на нафтобазі під Васильковим: продовжує горіти 1 резервуар

Пожежа на нафтобазі під Васильковим: продовжує горіти 1 резервуар Фото: гасіння пожежі під Києвом

Продовжує перекачування палива на сусідню нафтобазу

На нафтобазі під Васильковим Київської обл., де вчора вдень відновилася пожежа, продовжує горіти один резервуар з бензином об'ємом 900 куб. м. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС в Київській області.

"Станом на 8 годину. 14 червня триває горіння резервуара об'ємом 900 куб. м з бензином", - йдеться в повідомленні.

Також здійснюється перекачування дизельного палива з двох резервуарів ємністю 900 куб. м нафтобази "БРСМ" в резервуари нафтобази KLO. Всього здійснено перекачування близько 1 100 тис. куб. м дизельного палива.

На місці пожежі під Васильковим для виконання робіт зосереджено 40 од. техніки та 186 осіб.

Охорону місця проведення робіт з ліквідації надзвичайної ситуації здійснюють 70 чол. особового складу Національної гвардії.

Нагадаємо, у Васильківському районі Київської обл. 8 червня на території "БРСМ-Нафта" сталося загоряння одного з резервуарів з пальним. Пізніше вогонь перекинувся на інші резервуари. За час пожежі на нафтобазі сталася низка вибухів. В результаті пожежі загинули 5 осіб і постраждали 15.

Вранці, 13 червня, ДСНС повідомила, що пожежу на нафтобазі вже загасили. Однак у 11:50 13 червня стався витік палива, в результаті чого пожежа відновився.