ua en ru

Пожежа на нафтобазі під Києвом: у резервуарі продовжують горіти залишки бензину

Пожежа на нафтобазі під Києвом: у резервуарі продовжують горіти залишки бензину Фото: пожежа на нафтобазі "БРСМ-Нафта"

Станом на ранок з двох резервуарів перекачано 2 520 куб. м. пального

На нафтобазі "БРСМ-Нафта" в районі Василькова Київської області, де триває ліквідація пожежі, в одному резервуарі триває горіння залишків бензину. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

"Станом на 7 год. 16 червня триває горіння залишків бензину в резервуарі об'ємом 900 куб. м. в нижній частині ємності. Проводиться спостереження і контроль за вигорянням палива. Здійснюється перекачування дизельного палива з двох резервуарів нафтобази БРСМ до резервуарів нафтобази КЛО. Всього перекачано 2 520 куб. м. пального", - йдеться в повідомленні.

У ДСНС зазначили, що на місці пожежі 38 одиниць техніки 100 осіб.

Нагадаємо, у Васильківському районі Київської обл. 8 червня на території "БРСМ-Нафта" сталося загоряння одного з резервуарів з пальним. Пізніше вогонь перекинувся на інші резервуари. За час пожежі на нафтобазі сталася низка вибухів. В результаті пожежі загинули 5 осіб і постраждали 15.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству екології та природних ресурсів та Київської облдержадміністрації розробити комплексний план усунення екологічних наслідків пожежі на нафтобазі під Васильковом.