ua en ru

Пожежа на нафтобазі під Києвом триває, постраждали 5 осіб

Пожежа на нафтобазі під Києвом триває, постраждали 5 осіб Фото: пожежа на нафтобазі в Київській області

До гасіння пожежі залучено 62 одиниці техніки та 308 осіб

Пожежа на нафтобазі "БРСМ-нафта" в смт Глеваха Васильківського району під Києвом станом на 7:00 9 червня триває, в результаті події постраждали 5 осіб. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Як повідомляється, 5 постраждалих внаслідок перекидання вогню на резервуари з бензином з опіками та отруєнням продуктами горіння різних ступенів важкості були госпіталізовані.

"Станом на 7:00 9 червня гасіння пожежі триває, вогнем охоплено 8 резервуарів ємністю 900 куб. м. і кілька невеликих ємностей", - сказано в повідомленні.

Всього до гасіння пожежі на нафтобазі під Києвом залучено 62 одиниці пожежної та спеціальної техніки і 308 чоловік особового складу, а також 3 пожежних потяги від "Укрзалізницы".

Пожежа на нафтобазі під Києвом триває, постраждали 5 осіб

Фото: гасіння пожежі на нафтобазі

На місці події в цілодобовому режимі, позмінно працює Штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій ДСНС України.

У той же час в прес-службі компанії "БРСМ-Нафта" РБК-Україна заявили, що на нафтобазі під Києвом продовжують відбуватися вибухи.

"Є інформація про нові вибухи",- заявили в прес-службі.

Також там повідомили, що, згідно офіційної позиції компанії, причиною пожежі є підпал.

"База експлуатується 10 років. За ці 10 років у нас не було ніяких прецедентів. Всі наші співробітники высококвалифицированы. Позиція нашої компанії однозначна - зовнішнє втручання осіб, зацікавлених у тому, щоб нашкодити майна компанії. Ми не допускаємо, що був якийсь технічний збій або халатність наших працівників", - заявили в прес-службі.

Зазначимо, раніше повідомлялося про 4 постраждалих, один з яких помер у лікарні.

Нагадаємо, за даними МВС, ймовірна причина пожежі на нафтобазі під Києвом - технічна.

"Одна з ймовірних причин виникнення пожежі - технічна, при роботі з нафтопродуктами. Працівники міліції проводять всі необхідні заходи для з'ясування всіх обставин події", - йдеться в повідомленні МВС.