ua en ru

Пожежа на "Інтері": Порошенко доручив Луценку взяти розслідування справи під особистий контроль

Пожежа на "Інтері": Порошенко доручив Луценку взяти розслідування справи під особистий контроль Фото: президент Петр Порошенко

Крім того, Порошенко закликав Авакова забезпечити правопорядок на вулицях Києва та в цілому в Україні

Президент України Петро Порошенко доручив Генеральному прокурору Юрію Луценку взяти розслідування пожежі на телеканалі "Інтер" під особистий контроль. Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента.

"Я доручив Генеральному прокурору узяти розслідування під особистий контроль, тому що залишається багато питань", - зазначив глава держави.

Крім того, Порошенко доручив міністру внутрішніх справ Арсену Авакову докласти максимальних зусиль для забезпечення правопорядку на вулицях Києва та в цілому в Україні і тримати ситуацію під контролем.

"Українська влада здатна, зможе забезпечити безпеку і порядок на вулицях Києва і всієї України. У будь-якому випадку не буде допущено ескалації насильства. Просив би, Арсен Борисович, взяти це під особистий контроль", - сказав він.

У той же час голова держави зазначив, що ситуація, коли окремі ЗМІ працюють на дестабілізацію в Україні на користь держави-агресора, є неприпустимою.

"Разом з тим є абсолютно неприпустимою реалізація сценарію держави-агресора, коли через фінансування з Російської Федерації окремі засоби масової інформації намагаються дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію в Україні. Але реагування на це має бути в абсолютно законний спосіб", - підкреслив президент.

Також Порошенко додав, що РНБО спільно з Верховною Радою повинні законодавчо врегулювати захист інтересів у сфері національної безпеки у сфері стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки держави.

Нагадаємо, співробітники Національної поліції Києва вилучили матеріал з камер відеоспостереження біля офісу телеканалу "Інтер".