ua en ru

Пожежа на "Інтері": усі подробиці

Пожежа на "Інтері": усі подробиці Фото: пожежа на "Інтері"

У Києві підпалили будівлю телеканалу

Пожежу на "Інтері" в Києві сталася у неділю, 4 вересня. Пожежа виникла внаслідок підпалу. РБК-Україна зібрало всі подробиці недільного підпалу будівлі.

У будівлі каналу Інтер підпалили шини

Так, в неділю, 4 вересня біля будівлі каналу "Інтер" проходив мітинг, під час якого активісти підпалили шини.

Як повідомила на своїй сторінці в соцмережі Facebook прес-секретар поліції Києва Оксана Блищик, група з 20 осіб біля офісу "Інтера" на вулиці Щусєва встановила намети і підпалила шини. Після чого невідомі кинули в приміщення димову шашку, унаслідок чого почалася пожежа на "Інтері". Кілька людей були затримані поліцією.

Співробітники "Інтера" відмовили поліцейським надавати доступ до відео з камер спостереження

Після того, як сталася пожежа на "Інтері", розпочався огляд місця події, в рамках якого слідчий ппоросил доступ до відео з камер спостереження цієї продакшн-студії, але поки що під різними приводами йому у цьому відмовляють", - заявив речник МВС Артем Шевченко

За його словами, слідчі вимагають доступу до відео з камер спостереження для того, щоб встановити повну картину злочину.

Керівництво "Інтера" Порошенко попросив втрутитися в ситуацію

Адміністрація телеканалу "Інтер" звернулося до президента Петра Порошенка з закликом втрутитися в ситуацію з нападом на студію каналу з метою відновлення законності і захисту від протиправних дій. Також керівництво каналу заявило про потерпілих співробітників.

"В результаті вчиненого підпалу повністю згоріла студія програми "Подробиці". Кілька співробітників компанії отруїлися чадним газом, їм надається медична допомога. Одна співробітниця зламала під час пожежі ногу", - зазначили на телеканалі.

За повідомленнями рятувальників пожежа на "Інтері" відбувся двічі

Українські рятувальники заявили про два випадки загоряння в будівлі, де створюють інформаційні продукти для телеканалу "Інтер".

Так, було встановлено, що під час проведення мітингу біля будівлі горіли автомобільні шини, і в результаті занесення стороннього джерела запалювання сталося загорання на 1-му поверсі. А вже пізніше в результаті повторного занесення стороннього джерела запалювання сталася пожежа в приміщенні "Інтера" на другому поверсі.

Мітинг біля "Інтера" влаштували колишні бійці ЗСУ, - Аваков

За інформацією міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, військовослужбовці 30-ї бригади Збройних Сил, які об'єдналися в такому протесті виявилися організаторами пікету біля будівлі телеканалу "Інтер".

Пожежу на "Інтері" невигідний владі, - Кириленко

Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко заявив, що підпал будівлі, де знаходиться офіс телевізійного каналу "Інтер" невигідний владі і проукраїнським силам.

Затриманих у будівлі телеканалу "Інтер" відпустили, - нардеп

Затриманих у будівлі, де знаходиться офіс телеканалу "Інтер" відпустили з Шевченківського районного управління Національної поліції у Києві. Про це у Facebook написав народний депутат України Ігор Мосійчук.