ua en ru

З'явилося відео розстрілу відвідувачів ресторану в Парижі

З'явилося відео розстрілу відвідувачів ресторану в Парижі Фото: теракти в Парижі 13 листопада

На відео видно, як люди намагалися сховатися за барною стійкою і під столами

Британська газета Daily Mail опублікувала відеозапис з камер спостереження, на якому зображена стрільба терористів в одному з паризьких ресторанів під час терактів у Парижі 13 листопада, передає РБК.

На опублікованих кадрах видно, що терористи відкрили стрілянину по веранді ресторану, проте не стали заходити всередину будівлі. Відвідувачі та працівники закладу намагалися врятуватися, сховавшись за барною стійкою чи під столами.

Одна з жінок вижила тільки тому, що зброя терориста дала осічку. Вона встигла забігти в кафе і сховатися за стійкою.

У публікації наводиться назва ресторану. Одним з піддалися нападу закладів було кафе La Belle Equipe на вулиці Шаронн. Близько опівночі за паризьким часом терорист-одинак відкрив стрілянину по відвідувачах, в результаті загинули щонайменше 18 осіб. Свідки розповіли Le Monde, що стрілець вийшов з автомобіля, підійшов до тераси ресторану і випустив кілька черг. Після цього він сів в машину і поїхав.

Ще одним закладом стала піцерія La Casa Nostra на вулиці Фонтен-про-Руа. За офіційними даними поліції, в результаті нападу були вбиті п'ятеро, 16 були поранені, у тому числі вісім важко.

Однак перший напад стався близько 21:30 за паризьким часом на відвідувачів бару Le Carillon та ресторану "Маленька Швейцарія" на вулиці Біша. За словами очевидців, стрілянина тривала близько півгодини. За даними газети Le Monde, жертвами цього нападу стали від 12 до 14 осіб, кілька десятків відвідувачів були поранені.

Нагадаємо, раніше з'явилося відео атаки терористів під час концерту в паризькому театрі Bataclan.