ua en ru

З'явилося нове відео інциденту між Кужель і Тетеруком

З'явилося нове відео інциденту між Кужель і Тетеруком Фото: Андрій Тетерук і Олександра Кужель

На відео зафіксовані події після "удару пляшкою"

З'явилося нове відео з камер спостереження інциденту між народними депутатами Андрієм Тетеруком ("Народний фронт") та Олександрою Кужель ("Батьківщина"). Відео опубліковане на Youtube.

Зазначимо, сам момент удару не потрапив в об'єктив відеокамери. Однак на відео видно розборки між парламентаріями вже після інциденту.

"На жаль, сам момент початку зіткнення не потрапив в об'єктив відеокамер, однак у мене після спілкування з обома сторонами конфлікту не залишається сумнівів, що причиною конфлікту були неприязні стосунки і словесні образи на адресу один одного, після чого почалася сутичка із застосуванням фізичної сили. Вважаю неприпустимим використання факту зіткнення між двома депутатами, як привід для політичного шантажу - виходу з коаліції або не голосування за важливі для держави і народу України закони", - прокоментував відео нардеп з "Народного фронту" Антон Геращенко.

Нагадаємо, вчора ввечері, 5 листопада, у Верховній Раді України сталася бійка між народними депутатами Андрієм Тетеруком ("Народний фронт") та Олександрою Кужель ("Батьківщина"). Як повідомляють у прес-службі "Батьківщини", Тетерук вдарив Кужель скляною пляшкою по голові, в результаті чого у неї діагностували струс мозку.

Подія викликала бурхливу реакцію серед колег. Деякі народні депутати зажадали Тетерука складання депутатського мандата. Верховна Рада може розглянути зняття недоторканності з Тетерука 10 листопада.

За версією Тетерука, "зіткнення" сталося випадково.

"Кужель почала агресивно вести себе по відношенню до мене, почала бити мене сумкою, і захищаючись, я відступив назад до стіни і сталося зіткнення", - заявив він.