ua en ru

Поставки вугілля з зони АТО можуть припинитися в листопаді-грудні, - ДТЕК

Поставки вугілля з зони АТО можуть припинитися в листопаді-грудні, - ДТЕК Фото: вугілля

Такий ризик існує, оскільки ДНР створює свою залізницю

Поставки вугілля з зони проведення антитерористичної операції (АТО) можуть припинитися в листопаді-грудні 2015 р. Про це сьогодні в ході круглого столу на тему "Сто днів до зими" заявив виконавчий директор компанії "ДТЕК Енергоефективних" Дмитро Сахарук, передає кореспондент РБК-Україна.

"На тій стороні почалися активні дії щодо створення власної дороги. Тобто відбуваються заходи щодо виділення донецькій залізниці, тієї частини, яка знаходиться на непідконтрольний території, в окрему, скажімо, установа, яке вже не буде резидентом України",- заявив Сахарук. Як наслідок таких дій, за його словами, є ризик того, відвантаження вугілля з окупованої території можуть бути зупинені.

"Цей ризик може реалізуватися в самий непотрібний час, тобто десь в листопаді або грудні вугілля може зупинитися",- підкреслив Сахарук.

При цьому він також зазначив, що забезпечити вивіз вугілля з зони АТО можна шляхом надання пріоритету для вугільних складів.

Нагадаємо, в самопроголошеної "Донецької народній республіці" (ДНР) заявили, що відновили поставки вугілля в Україну, але тільки для підприємства ДТЕК і в обмін на електроенергію Зуївської теплоелектростанції (ТЕС). Однак згодом у ДНР знову вирішили призупинити поставки вугілля.

У свою чергу міністр енергетики України Володимир Демчишин заявив, що Україна готова закуповувати вугілля із зони проведення антитерористичної операції (АТО) по 1,1 тис. грн/т.