ua en ru

Постанова про статус Донбасу повинно бути погоджено з ЛНР/ДНР, - Захарченко

Постанова про статус Донбасу повинно бути погоджено з ЛНР/ДНР, - Захарченко Глава ДНР Олександр Захарченко

Постанова Верховної Ради України про особливий статус окремих районів Донбасу повинно бути погоджено з так званими Донецької та Луганської "народними республіками". Про це заявив глава ДНР Олександр Захарченко, передає сепаратистський "Донецьке агентство новин".

"Будь-який документ, поданий у Верховну Раду і що стосується статусу Донбасу, повинен бути узгоджений з ДНР і ЛНР", - сказав Захарченко.

Представники ЛНР/ДНР Денис Пушилин і Владислав Дейнего висловили надію на якнайшвидше прийняття постанови Верховною Радою України".

"Партія війни не повинна скористатися прийняттям постанови для ревізії самого "Закону про особливий статус" і внесення до нього поправок, не узгоджених з представниками Донбасу. Ми наголошуємо, що прийняття постанови без спотворення сенсу мінського комплексу заходів дуже сильно просуне вперед процес мирного врегулювання та створить передумови для взаємної довіри", - йдеться в їх спільній заяві, передає "Луганський інформаційний центр".

Нагадаємо, 14 березня Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проект постанови "Про визначення окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей, в яких запроваджується особливої порядок місцевого самоврядування".