ua en ru

Посольство України в США нагадало Coca-Cola, що Крим є частиною України

Посольство України в США нагадало Coca-Cola, що Крим є частиною України Фото: Посольство України в США

Дії Coca-Cola суперечать позиції США

Посольство України в США довело до відома компанії Coca-Cola, що окупований Російською Федерацією Крим є невід'ємною частиною України. Про це повідомляє посольство України в США, опублікованому заяві.

"5 січня 2015 року, Посольство України в США повідомило про стурбованості компанії Coca-Cola і Державного департаменту США в зв'язку з появою в ЗМІ інформації про публікації в одній із соціальних мереж російським представництвом Coca-Cola карти Росії з окупованим Кримом", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з занепокоєнням, українське дипломатичне відомство відзначило, що дії Coca-Cola прямо суперечать офіційній позиції Сполучених Штатів щодо незаконної окупації Криму, який є невід'ємною частиною України, і закликав компанію невідкладно виправити помилку.

Нагадаємо, Coca-Cola і Рерѕі не змогли вирішити, чий Крим. Компанія Coca-Cola у своєму офіційному співтоваристві у соцмережі ВКонтакте опублікувала карту Російської Федерації включає Крим. Це викликало хвилю обурення серед українських Інтернет-користувачів, які закликали в тому числі підняти питання про введення санкцій проти компанії.