ua en ru

Портнов виграв суд проти Ради ЄС

Портнов виграв суд проти Ради ЄС Фото: Андрій Портнов

Портнов повідомив, що суд зобов'язав ЄС відшкодувати всі витрати

Суд Європейського союзу (ЄС) сьогодні, 26 жовтня, визнав протиправним рішення Ради ЄС про запровадження персональних санкцій стосовно колишнього глави Адміністрації Президента України Андрія Портнова. Про це сам Портнов повідомив у Facebook.

"Українській владі доведеться рахуватися з рішенням Суду Європейського Союзу, прийнятого сьогодні у Люксембурзі. Суд повністю задовольнив мій позов, визнав протиправними рішення Ради ЄС щодо мене і ЄС зобов'язав відшкодувати всі витрати", - повідомив Портнов.

Украинским властям придётся считаться с решением Суда Европейского Союза, принятого сегодня в Люксембурге. Суд полност...

Posted by Андрей Портнов on 26 октября 2015 г.

Зазначимо, що відповідне рішення розміщено на сайті Європейського суду.

У червні 2014 р. колишній Президент України Віктор Янукович, його сини і ще шість українців, що потрапили в санкційний список ЄС, подали позови до Європейського суду в Люксембурзі. Українські політики і бізнесмен спробують оскаржити в суді правомірність введення санкцій проти них, які складалися в заморожуванні їх європейських активів. Справа Портнова було отримано в суді 29 квітня 2014 р.

У березні 2015 р. ЄС зняв санкції з 4 чиновників часів Януковича, серед яких був і Портнов.

Раніше Портнов заявив, що Норвегія виключила його з санкционных списків.