ua en ru

Порошенко заявив про готовність обговорювати обмін полоненими на будь-якому рівні

Порошенко заявив про готовність обговорювати обмін полоненими на будь-якому рівні Фото: президент України Петро Порошенко

Президент також підтвердив зустріч з представником РФ у контактній групі Борисом Гризловим

Президент України Петро Порошенко заявив про готовність обговорювати обмін полоненими на будь-якому рівні. Про це президент заявив у ході прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я буду зустрічатися з ким-небудь, щоб повернути додому українських героїв - Савченко, Сенцова, повернути українських заручників, які знаходяться як на окупованій території, так і на території РФ, щоб забезпечити режим повної тиші, для того щоб припинити обстріл українських позицій", - заявив Порошенко.

При цьому глава держави пояснив, що його зустріч з представником РФ у контактній групі Борисом Гризловим була націлена на акцентування незмінності української позиції в російсько-українському конфлікті.

"Напередодні зустрічі в Мінську, в тому числі у мене була зустріч з представником тристоронньої контактної групи для того, щоб, по-перше, твердо підкреслити незмінність української позиції. Україна вимагає чіткого визначення дат, коли і що ми робимо", - зазначив президент.

За його словами, ключовим питанням залишається відновлення контролю над кордоном України.

Крім того, Порошенко показав на прес-конференції графік обстрілів бойовиками українських позицій.

Нагадаємо, Петро Порошенко заявив, що платою Росії за агресію в Україні став поглиблюється економічна криза.