ua en ru

Порошенко запевнив голову ЄБРР, що приватизація буде відбуватися абсолютно відкрито

Порошенко запевнив голову ЄБРР, що приватизація буде відбуватися абсолютно відкрито Фото: Петро Порошенко і Сума Чакрабарті

Президент зустрівся з делегацією ЄБРР

Президент України Петро Порошенко запевнив главу Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) Суму Чакрабарті, що приватизація в Україні відбуватиметься абсолютно відкрито. Про це Порошенко заявив у ході зустрічі з делегацією ЄБРР, передає прес-служба голови держави.

"Це буде відбуватися абсолютно відкрито", - запевнив Порошенко, кажучи про приватизацію. Порошенко також звернув увагу на ефективне впровадження системи електронних державних закупівель.

Президент підкреслив, що Україна надає великого значення співпраці з ЄБРР і зацікавлена у її розширенні.

Президент відзначив важливість продовження взаємодії з ЄБРР для державного і приватного сектора, а також зацікавленість України в поглибленні співпраці з ЄБРР щодо реформування енергетичного сектору.

У свою чергу Президент ЄБРР Сума Чакрабарті зазначив, що співпраця з Україною є важливим для ЄБРР.

Керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Франсіс Маліж зазначив, що спілкування з українськими бізнесменами надає йому оптимізму щодо майбутнього України.

"Я бачу багато енергії й ентузіазму людей", - сказав він. За його словами, незважаючи на всі труднощі, українські підприємці намагаються переорієнтуватися на експорт в ЄС та інші країни.

Нагадаємо, Україна між 6 і 11 липня планує провести зустріч з можливими кредиторами щодо закупівлі газу, в числі яких і ЄБРР.