ua en ru

Порошенко виступає за введення нових військових звань в Україні

Порошенко виступає за введення нових військових звань в Україні Фото: Президент України Петро Порошенко

Порошенко хоче відійти від радянських традицій

Президент України Петро Порошенко виступає за введення нових військових звань. Про це Порошенко заявив у ході зустрічі з "Волонтерським десантом" Міністерства оборони України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Мені дуже сподобалася ініціатива, щоб відійти від радянської армії. Нам потрібно впроваджувати свої нові українські традиції. У тому числі й нові українські звання. Тому заміна молодшого лейтенанта на хорунжія повністю відповідає українським традиціям, повністю відповідає і структурі військових звань країн НАТО. Я думаю, що українські командири бригад давно заслужили перейти від звання полковника до звання бригадного генерала. Прошу подати мені відповідну пропозицію, які необхідно внести нормативні зміни українського законодавства", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, угоду про відвід від лінії зіткнення на Донбасі озброєнь калібром 100 міліметрів, танків та мінометів повинні підписати до 3 серпня.

Президент України Петро Порошенко пообіцяв внести у Верховну Раду проект закону, який передбачає відповідальність за підкуп виборців.