ua en ru

Порошенко припустив, що буде балотуватися на другий термін

Порошенко припустив, що буде балотуватися на другий термін Фото: Петро Порошенко

Президент України мріє "стати членом Європейського парламенту від України"

Президент України Петро Порошенко заявив, що, можливо, буде балотуватися на другий термін на наступних президентських виборах. Про це Порошенко повідомив в інтерв'ю голландському виданню NRC Handelsblad.

Так, Порошенко зазначив, що "мріє стати членом Європейського парламенту від України".

Також Порошенко прокоментував референдум в Нідерландах щодо угоди про асоціацію Україна-ЄС. За його словами, референдум грає на руку президентові РФ Володимиру Путіну.

"Кожен у Нідерландах повинен розуміти, що голосування на референдумі - це голосування за або проти українців, які віддали своє життя в ім'я європейських цінностей... Цей референдум, свідомо чи мимоволі, ллє воду на млин Путіна", - заявив він.

Порошенко також додав, що політика РФ несе загрозу, як Європі, так і всьому світу.

Зазначимо, в жовтні 2015 року Виборча рада Нідерландів прийняла рішення про винесення на референдум питання про УА України з ЄС. Його проведення планується в квітні 2016 року.

Таким чином, до моменту проведення референдуму рішення уряду про УА України з ЄС блокується.

Нагадаємо, Петро Порошенко сьогодні, 26 листопада, розпочав робочий візит до Нідерландів.

Порошенко буде прийнятий королем Нідерландів Віллемом-Олександром, а також проведе зустріч з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, головою нижньої палати парламенту Нідерландів Анушкой ван Мільтенбург і президентом верхньої палати (Сенату) парламенту Нідерландів Анке Брукерс-Кноль.