ua en ru

Порошенко вніс у Раду законопроект щодо організації харчування ЗСУ

Порошенко вніс у Раду законопроект щодо організації харчування ЗСУ Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко вніс у Верховну Раду України проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо організації харчування особового складу Збройних Сил України. Відповідний законопроект зареєстрований під номером 2595.

Згідно пояснювальній записці, рухоме та нерухоме майно, необхідне для організації харчування особового складу Збройних сил України в стаціонарних та польових умовах, передається військовими частинами на безоплатній основі переможцям процедур закупівель послуг з організації харчування особового складу Збройних сил України, визначеним згідно із законом України "Про здійснення державних закупівель". Передача такого рухомого і нерухомого майна здійснюється виключно за договором позики.

Договір позички рухомого, нерухомого майна, необхідного для організації харчування особового складу Збройних сил України, затверджується Міністерством оборони України.

Законопроектом також передбачено цільове використання рухомого та нерухомого майна, переданого на безоплатній основі на умовах позики, виключно для організації харчування особового складу Збройних сил України в стаціонарних, польових умовах. Використання цього майна в інших цілях забороняється.

Реалізація положень законопроекту не потребує додаткового залучення коштів з державного бюджету України.

Цей закон набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, за даними Міністерства оборони, дефіцит фінансування харчового забезпечення військовослужбовців Збройних сил України у зоні антитерористичної операції становить 677 млн грн.