ua en ru

Порошенко: ми повернемо Крим і Донбас за допомогою мінських угод

Порошенко: ми повернемо Крим і Донбас за допомогою мінських угод Фото: Петро Порошенко виступає перед студентами в Нідерландах

Президент розповів про трьох головних вимогах України

Президент України Петро Порошенко вірить в повернення Криму і Донбасу за допомогою мінських домовленостей. Про це він заявив в ході свого виступу перед студентами в Нідерландах.

"Мінськ - це та процедура, за якою ми повернемо Донбас і Крим. Що нам для цього треба - об'єднання і солідарність. Будь ласка, нехай буде об'єднана Європа", - заявив Порошенко.

Він підкреслив, що Україна вимагає виконання трьох головних пунктів мінських угод, які допоможуть врегулювати ситуацію на сході України.

"Ми повинні зробити все можливе для імплементації мінських домовленостей і для того, щоб привнести світ в Україну. Україні потрібні три речі. Перше - відведення російських військ з території України. Друге - будь ласка, закрийте неконтрольовану частина кордону, не дозволяйте входити ні російським солдатам, ні російському озброєння. І третє - дуже просто - вибори. Вільні, справедливі вибори на території Донбасу. Дозвольте людям на Донбасі вибрати тих, хто буде їх представляти, а не призначати правителів з Москви", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко перебуває з дводенним офіційним візитом у Нідерландах. Він уже встиг зустрітися з королем Віллемом-Олександром та обговорити з ним катастрофу "Боїнга", збитого над Донбасом, і безвізовий режим України з ЄС.