ua en ru

Порошенко затвердив план багатонаціональних військових навчань в 2016

Порошенко затвердив план багатонаціональних військових навчань в 2016 Фото: Петро Порошенко

Кабміну доручено забезпечити своєчасний допуск і виведення з території України військових підрозділів інших держав

Президент Петро Порошенко затвердив План проведення багатонаціональних навчань за участю підрозділів Збройних Сил України на території України та їх участі у багатонаціональних навчаннях за межами країни на 2016 рік, а також допуску підрозділів збройних сил інших держав на територію України у наступному році для участі в багатонаціональних навчаннях Про це йдеться в Указі глави держави № 721/2015 від 24 грудня, передає прес-служба президента.

Документом визначається період проведення навчань, загальна чисельність підрозділів інших держав, які будуть допущені на територію України для участі в багатонаціональних військових навчаннях, типи і кількість озброєння, військової техніки, термінів перебування та місць дислокації на території нашої держави.

Згідно із затвердженим указом Плану, на територію України для участі в заходах підготовки в рамках військового співробітництва будуть допущені підрозділи збройних сил США, інших держав - членів НАТО та держав - учасниць програми "Партнерство заради миру" з відповідним озброєнням і військовою технікою.

Кабінет міністрів доручено забезпечити своєчасний допуск і виведення з території України підрозділів збройних сил інших держав, зазначених у статті 2 цього указу, а також безпеку громадян України та громадян інших держав під час проведення навчань.

На міністра оборони покладається відповідальність за підготовку та проведення зазначених заходів, забезпечення участі підрозділів ЗСУ в навчаннях за межами держави.

Фінансові витрати, пов'язані з підготовкою і проведенням навчань на території України та за її межами в 2016 році, передбачається здійснити з державного бюджету України за бюджетною програмою "Забезпечення діяльності Збройних Сил України та підготовка військ", які будуть виділені Міністерству оборони України у 2016 році.

Також сьогодні глава держави підписав Закон № 926-VІII "Про схвалення рішення президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2016 році для участі в багатонаціональних навчаннях", який народні депутати прийняли 25 грудня.

Згідно з документом, у 2016 році підрозділи інших держав на території України візьмуть участь у навчаннях "Кленова арка - 2016", українсько-американському навчанні "Сі Бриз - 2016", українсько - американському навчанні "Репід Трайдент - 2016".

Нагадаємо, раніше Порошенко повідомив про своє рішення підписати Закон України "Про наукову і науково-технічну діяльність", який був прийнятий Верховною Радою України.