ua en ru

Порошенко затвердив зміни в закон про акціонерні товариства

Президент України Петро Порошенко підписав Закон "Про внесення змін до Закону України "Про акціонерні товариства". Про це повідомляє прес-служба українського лідера.

Так, документом вносяться зміни до статті 30, 38, 41, 55, якими з 1 січня 2016 року вводиться єдиний підхід до зниження кворуму для всіх акціонерних товариств, в тому числі, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави і де воно є власником 50% і більше простих акцій.

Як повідомляється, цей крок наближає законодавство України до міжнародних стандартів щодо кворуму загальних зборів акціонерних товариств і вводить нормальний підхід, коли для прийняття рішення в акціонерному (колективному) підприємстві необхідно 50% голосів акціонерів плюс 1 голос.

Крім того, документом вдосконалюється механізм обрання й діяльності органів акціонерного товариства, забезпечується дійовий механізм виконання рішень товариства про виплату дивідендів.

Введені механізми також будуть сприяти додаткових доходів до бюджету України в результаті підвищення ефективності прийняття і виконання рішень про виплату дивідендів акціонерними товариствами, у статутних капіталах яких є корпоративні права держави.

Зазначимо, 19 березня Верховна Рада України підтримала в цілому урядовий законопроект № 2273 "Про внесення змін до закону України "Про акціонерні товариства" (щодо виплати дивідендів акціонерним товариством)". За відповідне рішення проголосували 275 депутатів при 226 мінімально необхідних.