ua en ru

Порошенко: Україні потрібна підтримка миротворчої місії під егідою ООН

Порошенко: Україні потрібна підтримка миротворчої місії під егідою ООН Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україні потрібна підтримка миротворчої місії під егідою Організації об'єднаних націй (ООН) для того, щоб зупинити агресора. Про це він заявив в ході зустрічі з делегацією колишніх лідерів держав, що входять до Ради Міжнародного центру Нізамі, передає прес-служба глави української держави.

"Якщо ми хочемо зупинити агресора, нам потрібна підтримка миротворчої місії під егідою ООН", - зазначив Порошенко.

Президент також заявив, що "Україна робить все можливе, щоб досягти миру, і веде боротьбу за свободу і демократію цілої Європи, беручи на себе левову частку удару агресора".

Під час зустрічі відбувся обмін думками та пошук шляхів мирного врегулювання ситуації на Донбасі з залученням широкого досвіду і можливостей всіх міжнародних організацій та інститутів.

"Ніхто у Європі не визнає анексію Криму, а конфлікт на Донбасі є війною Росії проти України. Я також бачу вихід із ситуації тільки через залучення міжнародної миротворчої місії", - сказав колишній Президент Латвії Валдіс Затлерз.

Президенти також дійшли згоди про те, що санкції проти країни-агресора є першим і справжнім іспитом на прихильність до цінностей свободи і демократії.

Нагадаємо, в середині березня в ООН підтвердили отримання від України офіційного прохання про відправку на Донбас миротворчого контингенту.